Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El servei de recollida del paper i el cartró comercial s’ha ampliat a tot Vilafranca

<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; line-height: 150%; text-align: justify" class="MsoNormal"><span></span>

<span><font face="Times New Roman" size="5"><p style="margin: 0cm 0cm 0pt; line-height: 150%; text-align: justify" class="MsoNormal">Aquest servei, implantat per l’Ajuntament de Vilafranca, que funcionava des de fa anys recollint paper i cartró de les zones amb més implantació comercial, ha fet  un pas endavant molt important estenent-se a la totalitat dels barris de Vilafranca.

<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; line-height: 150%; text-align: justify" class="MsoNormal"><br />Per informar els comerciants del funcionament del servei, en les darreres setmanes els agents cívics  han visitat els establiments comercials dels diferents barris amb l’objectiu de conscienciar-los de la importància de ser responsables a l’hora de gestionar els residus que generen. <br />El servei de recollida del paper i el cartró comercial, coordinat des del Departament de Serveis Viaris, funciona mitjançant un equip dotat d’un vehicle compactador, que recull el paper/cartró de diferents punts de la via pública molt propers als comerços, i prèviament acordats amb aquests. Els diferents establiments poden deixar entre les 12 i les 2 del migdia dels dies establerts el paper/cartró davant mateix de l’establiment o, en els casos que aquest punt suposi algun inconvenient, en un altre punt prèviament acordat. Els dies de recollida varien en funció de la zona on es troba l’establiment, de manera que cada comerç disposa de tres dies setmanals perquè se li reculli el paper cartró.

<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; line-height: 150%; text-align: justify" class="MsoNormal">El servei també recull el paper/cartró que es genera al mercat dels dissabtes, així com a les escoles. A través d’aquest servei els comerços alliberen espai del seu establiment, mitjançant una actuació cívica que aposta per la sostenibilitat, possibilitant la recuperació d’un residu, i afavoreix el medi ambient.

<p style="margin: 0cm 0cm 0pt; line-height: 150%; text-align: justify" class="MsoNormal">Els ciutadans que disposin d’un establiment comercial i vulguin que li recullin el paper i el cartró poden dirigir-se al Departament de Serveis Viaris i per comunicar possibles incidències relacionades amb el servei cal adreçar-se a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, a la planta baixa de la Casa de la Vila.

</font></span>

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: