Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença la campanya L’enxaneta tanca l’aixeta

L’Ajuntament de Vilafranca engega la campanya L’enxaneta tanca l’aixeta, per promocionar l’estalvi d’aigua a la vila. La imatge gràfica de la campanya mostra un castell construït per les dues colles castelleres de Vilafranca i els Falcons i té com a lema “Fem pinya per l’estalvi d’aigua”.<br />

<br />Ahir a la tarda es presentava a la Sala Pau Boada de l’Ajuntament de Vilafranca la campanya L’enxaneta tanca l’aixeta que promou el consistori vilafranquí i l’Empresa Municipal d’Aigües. Aquesta campanya s’ha iniciat en un moment en què s’ha produït un cert relaxament de la població respecte l’estalvi d’aigua a causa de les darreres pluges. L’alcalde de Vilafranca Marcel Esteve explicava que la vila està buscant vies per assegurar l’aigua en circumstàncies desfavorables, com les que vivim ara. Un exemple són els dos pous de Rocallisa que s’han obert. Ara Vilafranca s’abasteix d’aigua en un 30% de recursos propis, però en un 70% depèn completament de la Conca Ter Llobregat. Esteve destacava que cal que tothom sigui conscient de la importància de mantenir el recurs de l’aigua i tenir-ne cura.<br /><br />La campanya servirà per informar, conscienciar i fomentar un  bon ús de l’aigua. Està enfocada als abonats, però també es dedicarà especialment a les escoles i es complementarà amb una adaptació dels edificis municipals per què gastin menys aigua.<br /><br />L’Enxaneta tanca l’aixeta és una campanya que s’adreça, doncs, a tothom. I, per això, pren la imatge d’un castell fet conjuntament pels Castellers, els Xicots i els Falcons. La campanya comença amb una bustiada on s’informa els abonats que poden recollir a l’Empresa Municipal d’Aigües un kit d’estalvi d’aigua amb airejadors per les aixetes, un reductor de cabal i una carpeta per controlar les factures.<br /><br />Les colles castelleres i els falcons, que s’han adherit a la campanya, en faran difusió a totes les seves actuacions, tant a Vilafranca com fora de la vila. <br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: