Divendres, 12 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bosc Verd i la plataforma "Salvem el pulmó verd de l’Anoia" organitzen una caminada a la serra d’Orpinell

La sortida es fa aquest diumenge i estarà guiada per Toni Inglada del Centre Excursionista del Penedès. Se sortirà a les 8 del matí des de l’estació d’autobusos de Vilafranca, on es distribuirà els assistents en cotxes particulars per anar fins a Sant Joan de Mediona.

<br />A tres quarts de nou se sortirà de la zona del Poliesportiu de Sant Joan i en poc temps, els participants s’ endinsaran en els frondosos boscos de la serra d’Orpinell.<br />Les serres de Feixes i Orpinell, on hi ha previst ubicar un parc eòlic, actuen com a corredor biològic entre dos espais inclosos al Pla d’Espais d’Interès Natural, el d’Ancosa-Montagut i el de Miralles-Queralt. L’efecte sobre les aus que nidifiquen en aquesta zona o en zones properes pot ser molt negatiu i l’impacte del molins i de les torres de la línia d’alta tensió comportarien una fractura en un pulmó verd de la comarca de l’Anoia.<br />A l’impacte ambiental s’ha d’afegir l’impacte sonor que comportaria el parc per la proximitat dels aerogeneradors a nuclis urbans i l’impacte visual sobre el patrimoni arquitectònic rural de la zona.<br />La caminada està oberta a tothom. Cal portar l’esmorzar, beguda i calçat adequat.

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: