Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Amnistia continua amb la seva campanya pels drets humans a la Xina

Amnistia Internacional  va organitzar ahir una taula rodona per parlar de la Xina i dels drets humans. Es titulava “Saps a què es juga a la Xina durant els Jocs Olímpics?”

<br />La taula rodona es feia ahir al vespre a la Biblioteca Torras i Bages i comptava amb la participació de l’alpinista penedesenc Lluís Ràfols, que ha viatjat sovint al Tibet, a la Xina i a la zona de l’Himalàia, Xavier Santamaria, de la comissió dels drets humans de la Casa del Tibet, i Enric Tomàs, d’Amnistia Internacional Alt Penedès. La taula rodona estava moderada per Anna Zúñiga Ruiz, també membre d’Amnistia.&nbsp;

<br />A la taula rodona es va parlar especialment de la situació que es viu al Tibet. Lluís Ràfols comentava, des de la seva experiència, que els ciutadans xinesos no disposen de la informació necessària per jutjar el que fa el seu govern. Ràfols comentava que hi ha una intenció clara de fer que els tibetans esdevinguin ciutadans de segona.<br /><br />Amnistia Internacional ha engegat una campanya, amb el mateix títol de la conferència, per denunciar i conscienciar la població de la situació precària dels drets humans a la Xina. Davant el començament dels Jocs Olímpics de Pequin, el proper 8 d’agost, la organització internacional va demanar al govern xinès un augment significatiu del respecte pels drets humans. El govern s’hi va comprometre però no acompleix, segons demostren les contínues denúncies i els informes dels organismes que es dediquen a vetllar pel compliment dels drets humans.

Amnistia ha preparat un acte públic aquest dissabte 10 de maig per tal de demanar aquest compliment i en solidaritat amb el pres de consciència Shi Tao. Serà a la Plaça de la vila, entre dos quarts de cinc i les vuit del vespre.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: