Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Alumnes de l’IES El Foix participen en un viatge organitzat per l’Amical de Mauthausen per conèixer i treballar el tema de deportació.

Les alumnes de primer de batxillerat de l’IES El Foix, Ainhoa Andrade, Eva Delamo, Laia Grimau, Alícia Hernández, i Abigail Vasco, juntament amb el professor Ramon Arnabat han realitzat un viatge d’estudis als camps de concentració nazis d’Àustriala setmana passada, coincidint amb l’aniversari de l’alliberament dels camps l’any 1945.

Han estat acompanyats de quatre deportats en aquests camps que els han explicat la seva experiència i el seu compromís perquè això no succeeixi mai més.<br />Aquest viatge forma part d’una iniciativa de l’Amical de Mauthausen que ha comptat amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut de la Generalitat, i en el cas del Penedès de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i del Consell Comarcal. A més de l’IES El Foix de Santa Margarida i els Monjos, hi han participat l’IES Vázquez Montalbán de Sant Adrià del Besos, IES Vilassar de Mar, l’IES Milà i Fontanals de Barcelona, IES El Pedro de l’Escala i l’IES Guindàvols de Lleida, a més d’un IES asturià i dos de l’Aragó. <br />Els alumnes varen mostrar-se especialment colpits per les narracions dels supervivents, al pujar pels 186 graons que porten de la pedrera al camp de Mauthausen, o al veure les cambres de gas de Gussen i Mauthausen.<br />El compromís dels estudiants es el de donar a conèixer aquesta experiència, per tal de difondre una consciència cívica que impedeixi que mai més es produeixin fets semblants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: