Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A Vilafranca, 45 nouvinguts per trimestre assisteixen als cursos d’alfabetització

Gràcies a un conveni signat entre el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca, es duen a terme cursos destinats a persones que fa poc que han arribat a Catalunya i que no estan alfabetitzades en la seva pròpia llengua.

<br />Aquests cursos s’organitzen cada trimestre i hi assisteixen unes 45 persones de mitjana, distribuïdes en diferents grups segons el nivell d’alfabetització. En les 45 hores que tenen de durada, es treballen conceptes bàsics d’alfabetització, de coneixement de l’entorn i de llengua catalana. <br />Les persones que assisteixen a les sessions són sobretot dones marroquines, però l’assistència no es limita a aquest col·lectiu. Els cursos són gratuïts i qualsevol persona que vulgui accedir-hi s’hi pot apuntar posant-se en contacte amb el Servei de Català de Vilafranca.<br />Segons les dades dels darrers anys, es constata que hi ha hagut un increment de participació de gairebé el 10%, una xifra que mostra l’interès del col·lectiu nouvingut en l’aprenentatge de la llengua catalana.<br />Els cursos compten amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i de la delegació de l’Alt Penedès d’Òmnium Cultural.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: