Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

7 escoles de l’Alt Penedès participen a la primera marató de ràdio escolar de Catalunya

Coincidint amb el 17 de maig, Dia Mundial d’Internet, al llarg d’aquesta setmana, una cinquantena de centres escolars catalans protagonitzen una Ràdio-Marató.

<br />Entre els participants hi ha les dues escoles de la comarca que tenen emissora de ràdio, Ràdio Ràpia i Ràdio Estalella, i les escoles Pau Boada de Vilafranca, Jacint Verdaguer de Sant Sadurní, El Castellot de La Múnia, Les Moreres de Santa Fe i el CEIP Virolai de Puigdàlber. <br />Els alumnes que fan de locutors tenen des de 7 fins a 12 anys.

L’Estalella Graells i l’escola Sant Domènech emeten els seus programes habituals de ràdio, mentre que la resta han preparat programes especials d’una durada d’entre 15 i 30 minuts.<br />Cèlia Raventós del Centre de Recursos Pedagògics de l’Alt Penedès ens ha parlat dels continguts d’aquests programes en una entrevista al magazín La Plaça.

&nbsp;

Els temes i formats es corresponen amb els eixos que des d’Educació van proposar amb caràcter orientatiu. <br />Per participar-hi, els centres han presentat al Departament d’Educació un projecte i a partir d’aquí s’ha dissenyat la graella de programació amb alumnes de totes les etapes educatives no universitàries.

&nbsp;

Des del Departament d’Educació, que impulsa la Ràdio-Marató, volen potenciar la introducció de la ràdio a les escoles catalanes amb l’objectiu de millorar l’expressió oral dels alumnes i al mateix temps, intensificar la relació del centre amb el seu entorn.

&nbsp;

Aquesta primera marató de ràdio escolar de Catalunya es pot escoltar en directe a través del web <a href="http://www.xtec.cat/">www.xtec.cat</a> i de forma diferida per Ràdio Vilafranca, que també col·labora a difondre aquests programes escolars. Així, aquest cap de setmana podreu escoltar els programes de les 7 escoles penedesenques per la nostra emissora. Dissabte, de 6 a 7 de la tarda, i diumenge, de dos quarts de 10 a dos quarts d’11 de la nit, tant per ones al 90’1 com per internet, a l’adreça <a href="/">www.rtvvilafranca.cat</a> .

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: