Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Olèrdola reclama a Telefónica Móviles que pagui la taxa d’aprofitament especial del domini públic

En el darrer ple de l’Ajuntament d’Olèrdola es va donar compte d’un decret d’alcaldia pel qual es decideix que l’ajuntament comparegui i s’oposi a un recurs interposat per l’empresa Telefónica Móviles de Espanya, davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

L’empresa ha presentat recurs contra l’acord definitiu aprovat per l’Ajuntament d’establir una taxa d’aprofitament especial del domini públic del municipi. L’acord donat a conèixer al ple suposa que, davant el recurs, l’ajuntament, manté el seu ferm propòsit de cobrar aquesta taxa a aquesta gran empresa subministradora de serveis de telefonia mòbil.

L’alcalde, Josep Tort, ha explicat a Ràdio Vilafranca que aquest acord segueix la línia iniciada l’anterior mandat que ha permès el cobrament d’aquesta mateixa taxa en el cas d’altres grans empreses, com FECSA o Telefònica, o que, més recentment, ha portat a que l’Ajuntament reclamés a la concessionària de l’autopista Ap7 el pagament de l’IBI al municipi.

 

Fonts municipals situen en prop de 20.000 euros la quantitat anual que ingressaria l’ajuntament de Telefònica Móviles, en concepte d’aquesta taxa d’aprofitament especial. Quantitat, que segons l’alcalde, es convertiria en un ingrés permanent a les arques municipals.

 

D’altra banda, segons el delegat del govern, Joan Rangel, les obres de les rotondes d’accés planificades a la carretera n340, al seu pas per Sant Pere Molanta, s’iniciaran durant l’estiu. L’alcade també va informar que se li ha reclamat a Acesa una nova entrada a l’autopista AP7 en direcció Tarragona, des de Sant Miquel.

En el torn de precs i preguntes va aparèixer de nou la nova escola de Sant Pere Molanta. La regidora d’ERC, Lydia Girona, creu que no hi ha voluntat per part de l’equip de govern de rectificar i assumir el projecte alternatiu presentat per una comissió veïnal.

El portaveu de CIU, Pere Betran, recordava que havia passat un mes des del darrer ple municipal i no s’havia concertat l’anunciada reunió amb el director dels serveis territorials del departament. L’alcalde, per la seva part, va anunciar que els serveis tècnics del departament tindrien en breu el seu informe sobre si la proposta alternativa reuneix els criteris i la normativa del departament.

El ple, com en les darreres sessions, va ser seguit per una trentena de veïns de Sant Pere Molanta que, amb enganxines, reclamaven que es fes l’escola nova mantenint els actuals equipaments.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: