Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Hospital Comarcal ha guanyat 1.400 metres quadrats amb l’ampliació, destinats a consultes externes

De fet les obres d’ampliació de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès es van finalitzar la passada setmana, i ja des de dilluns son operatives i estan a disposició dels professionals i dels mateixos usuaris de l’Hospital. Al llarg d’aquesta setmana s’aniran ocupant tots els espais i fent els trasllats del material necessari per a la seva total operativitat de cara a oferir el servei de consultes externes.

Avui s’ha fet una visita a aquesta ampliació, amb el gerent del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès, Francesc Ferrer. Els responsables de l’Hospital es mostraven satisfets del resultat d’aquests treballs d’ampliació, que es van iniciar el desembre de 2006, i que han permès després de tretze anys de funcionament de l’equipament sanitari, poder fer aquesta millora. Ferrer explicava que l’obra ha estat projecta per el mateix arquitecte que en el seu moment va fer el projecte de l’Hospital, un fet que ha ajudat a que tots els espais i millores que s’ha fet estiguin completament integrades en l’edifici ja existent.

El gerent del Consorci comentava que s’han guanyat 18 nous espais per a consultes externes; i 17 destinats al nou Hospital de Dia. Uns serveis que ja s’oferien d’alguna manera, però que ara ja s’ubicaran en un espai propi, alliberant d’aquesta manera els que ocupaven fins ara de manera provisional.

 

Els treballs han tingut un pressupost de 2.300.000€; i per equipar els nous espais s’ha fet una inversió de 200.000€, que se sumen ja a tota la inversió que s’ha anat fent en els darrers anys a l’Hospital Comarcal per anar-se adaptant tant tecnològicament com en personal a les noves demandes.

Aquests treballs s’han de completar amb una segona fase que s’iniciaria aproximadament dintre d’un any, quan s’acabi la construcció i el trasllat de laboratori. En l’espai que s’alliberarà, es podrà ampliar el servei d’urgències, atenció al part i cirurgia sense ingrés.

 

La posada en marxa dels nous equipaments aquesta setmana, juntament amb d’altres necessitats de l’Hospital, faran que aquest any es faci previsió d’incrementar el nombre de metges en 7 nous professionals, així com també professionals d’infermeria i altre personal de suport.

L’any 2007 el servei de Consultes Externes va atendre més de 116.000 consultes, de les quals prop de 29.000 van ser primeres visites.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: