Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma per una Vegueria Pròpia considera que el govern ha esgotat el termini, tot i que esperarà la resposta per presentar una proposició de llei demanant l’àmbit

Recordem que divendres en la nit de la vegeuria es va acabar signant una declaració de suport a la demanda de la Plataforma en el sentit de reclamar al govern de la Generalitat que donés una resposta favorable a la demanda de l’àmbit de Planificació de les comarques de l’Alt i Baix Penedès, Garraf i Anoia. També, com ja vàrem explicar, ERC va comentar que no signaven la declaració per un problema de redactat del text.

Des de la Plataforma, Fèlix Simón ha comentat a la nostra emissora que quan ERC va manifestar la seva posició, no hi havia possibilitat de rectificació, ja que era a mig sopar. De totes maneres, es van comprometre a escoltar la seva demanda i finalment han aplicat les correccions que demanaven els republicans. De fet la voluntat des de la Plataforma és assolir el màxim consens i suport dels partits que sempre els han donar recolzament. Per tant Simón comenta que no passa res per esperar la setmana que demana ERC, o els quinze dies que diu el Govern. Des de la Plataforma tenen clar que tot i esperar al 2 de maig, el termini per donar compliment al mandat del parlament finalitzava el dia 18.

Simón apuntava també que estan pendents de que el Govern doncs faci pública la seva postura el més aviat possible. Es mostrava convençut també que finalment es podrà presentar una proposició de llei unitària amb la participació de CiU, ERC i PP, que son les formacions que sempre els han donat suport.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: