Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bosc Verd, CiU, CUP i ERC diuen que el PSC boicoteja la participació ciutadana sobre el POUM

La sessió es va fer dissabte, i aquesta tarda representants del grup ecologista Bosc Verd i dels grups municipals de CiU, CUP, i ERC han exposat el seu punt de vista de sobre la jornada. La valoració que en fan és molt negativa, ja que com va explicar Jordi Asensi, del col·lectiu Bosc Verd, consideren que va ser dirigida únicament a justificar la proposta de creixement proposada per l’equip de govern, i manipulada per tal que no es poguessin contemplar altres propostes.

En la trobada amb la premsa, a banda d’Asensi, hi eren Dolors Rius i Ramona Suriol regidores del grup municipal de CiU, Xavier Navarro i Otger Ametlles, regidors de la CUP, i el regidor d’ERC Josep Quelart. Tots coincidien en criticar que el procés de dissabte estava clarament enfocat a justificar un model de creixement, amb un període de temps de discussió molt breu i sense donar peu a que es poguessin debatre altres possibilitats i propostes. Demanaven que aquests processos fossin realment oberts a la participació i el debat, i es queixaven de que la discussió al voltant de l’agenda urbanística va ser pràcticament inexistent.

Asensi en nom de la resta de grups comentava que cal tenir present que actualment ja s’ha desenvolupat tot el que hi havia planificat, i reclamava de l’equip de govern capacitat per escoltar la diversitat d’opinions existents a la vila.

A tall d’exemple del funcionament de la sessió, la regidora convergent Dolors Rius comentava que s’havia parlat molt del desenvolupament de les Bassetes, una zona que queda fora del que era l’agenda urbanística. Rius remarcava també que tenen la sensació que l’equip de govern treballa més seguint directius partidistes que no pas en funció dels interessos de Vilafranca. Més contundent era encara la també regidora de CiU Ramona Suriol, parlant de manipulació i de buscar únicament la corroboració de les propostes del PSC.

Xavier Navvaro, de la CUP, deia que en aquests processos cal tenir més temps per discutir i plantejar propostes, i remarcava que per exemple en les jornades sobre mobilitat que comencen demà es fan un mínim de dues sessions. Remarcava també que en el cas de l’agenda urbanística es va donar poca informació als ciutadans participants. També Otger Ametller, de la CUP, lamentava que no es poguessin assolir els objectius de la jornada, parlar sobre l’agenda urbanística, ja que no es van poder plantejar models de creixement ni altres propostes.

Finalment el regidor republicà Josep Quelart va voler recordar que l’urbanisme és un tema important, i que l’equip de govern socialista ha actuat sempre amb una política de fets consumats en aquest tema. Quelart ha demanat un canvi en la manera d’actuar del PSC, i ha recordat que en anteriors mandats les propostes sobre urbanisme es plantejaven amb més temps als grups de l’oposició i es buscava un consens.

 

Aquesta tarda l’equip de govern ha convocat, a última hora, una roda de premsa per presentar les conclusions de la jornada de participació i manifestar la seva opinió sobre aquestes crítiques. Una informació que recollirem i ampliarem demà en els diferents informatius.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: