Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gregori Martínez edita un disc de caramelles i proposa obrir la cantada de Vilafranca a la comarca

La propera setmana està previst que es pugui trobar ja als punts de venda el disc “Cançons de Caramelles”, de Gregori Martínez.

Ell mateix explicava a la nostra emissora que la voluntat del disc és, d’una banda, oferir la possibilitat de donar a conèixer i escoltar caramelles; al mateix temps que donar sortida a una feina que ha estat fent en els darrers 30 anys en que ha escrit més de 40 caramelles.

 

Fruit d’aquest neguit doncs va sortir la idea d’acabar fent aquest disc, que podria tenir una continuïtat més endavant amb un de caramelles infantils. En aquests moments explicava que en te composades unes 10.

Martínez comentava també que les caramelles son una manera de mantenir les nostres tradicions i també la nostra llengua. Remarcava també el cas de Vilafranca és paradoxal, en que poc a poc s’han anat perdent les caramelles. Apuntava, com a possible remei per la seva recuperació, que es poguessin convidar colles de la comarca que a més oferirien caramelles tradicionals.

 

Pel que fa la disc, recull un total de 15 peces, caramelles composades la majoria d’elles per el mateix Gregori Martínez; i musicades per ell mateix. N’hi ha escrites des de l’any 1983 fins el 2005; i son caramelles de caire tradicional.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: