Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Fins el proper 30 d’abril, el pintor xilè Sandro Quiroz exposa a la Fornal

L’equatorià Sandro Quiroz repassa col.leccions com La tendresa, La edat de la ira i La mare, obres que en el seu moment van recórrer mig mon de la mà del seu autor. Són reproduccions del pintor i esculto Oswaldo Guayasamín, que Quiroz ha fet sense cap mena de pretensió, ens deia, només per apropar-nos, als catalans, l’obra del seu compatriota.

És una obra humanista, assenyalada com expressionista, que reflecteix el dolor i la misèria que suporta la major part de la humanitat i denuncia la violència que li ha tocat viure a l’ésser humà en el mounstruós segle XX marcat per les guerres mundials, les guerres civils, els genocidis, els camps de concentració, les dictadures, les tortures. Guayasamín va ser amic personal dels més importants intel·lectuals i estadistes del món progressista, i n’ha retratat alguns com Fidel i Raúl Castro, Gabriel García Márquez o Rigoberta Menchú, entre d’altres. L’exposició podrà visitar-se a la Fornal, al carrer de Sant Julià 20, de dimarts a diumenge a partir de les cinc de la tarda. Hi ha temps de veure-la fins el 30 d’abril.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: