Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CNL i els Castellers de Vilafranca renoven l’acord pel Voluntariat per la llengua

El Consorci de Normalització Lingüística i els Castellers de Vilafranca renoven l’acord de col·laboració per tirar endavant el programa “Voluntariat per la llengua”. D’aquesta manera, els verds continuaran fent difusió del programa entre les persones del seu entorn i ofereixen Cal Figarot com a punt de trobada entre les parelles lingüístiques.

La sala de Juntes de Cal Figarot acollia dimarts l’acte de signatura de l’acord de col·laboració entre el Centre de Normalització Lingüística de l’Alt Penedès i el Garraf i els Castellers de Vilafranca, per promoure el programa "Voluntariat per la llengua". De fet, es tracta d’una renovació de l’acord que ja es va signar fa dos anys i del qual, les dues parts estan satisfetes.Els Castellers de Vilafranca consideren que la integració lingüística de les persones que viuen a Catalunya és una tasca de tota la societat civil i que el teixit social d’una entitat com la seva és un espai privilegiat de comunicació i relacions socials. En aquest acord, els Castellers de Vilafranca es comprometen a promoure i facilitar la participació de les persones que formen part de la colla en el programa i a col·laborar amb el Centre de Normalització Lingüística de l’Alt Penedès i el Garraf a l’hora de fer les parelles lingüístiques. El president dels verds Miquel Ferret explicava que la colla reuneix cada cop més gent de fora que pot estar interessada en formar una parella lingüística amb una persona catalanoparlant i conversar per anar aprenent la llengua.

A més de fer difusió del programa entre els membres de la colla, els verds també ofereixen Cal Figarot, el seu local social, com a punt de trobada per a les parelles lingüístiques que es puguin formar.

L’acord contempla, d’altra banda, que es puguin organitzar conjuntament activitats de difusió de la cultura catalana com cursos o tallers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: