Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cine Club Vilafranca presenta el primer curtmetratge del penedesenc Raimon Coll

Aquest divendres, a les 10 de la nit al cinema Casal, Cine Club Vilafranca projectarà "Joan I a Marmellar", el primer curt del realitzador penedesenc Raimon Coll.

El curtmetratge, basat ens fets històrics reals a partir de la documentació trobada a l’Arxiu de la Corona d’Aragó, se centra en una cacera en què va participar el rei Joan I al mes de febrer de 1395. El rei de la Corona d´Aragó Joan I El Caçador arriba a Vilafranca per estar-hi uns quants dies i després anar cap a Tarragona. Sortint de Vilafranca i abans d´anar a l´Arboç, el rei se´n va a caçar el senglar al castell de Marmellar. El treball de Raimon Coll dura 34 minuts i està rodat en vídeo digital. Les localitzacions s’han buscat principalment al castell de Sant Martí Sarroca i els seus voltants i també a Torrelles. El curt ha comptat amb la col·laboració d’un equip íntegrament penedesenc. Els papers principals estan interpretats per Joan Montserrat, Jaume Montané, August Garcia, Jordina Biosca, Josep Maria Bel i Toni Regueiro, que actuen parlant en català antic. Abans de la projecció del curt, l’actriu Jordina Biosca farà una introducció per situar l’acció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: