Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Videt 2008 viatjarà al Perú a l’estiu

Tots els treballs de Videt 2008 viatjaran a l’estiu al Perú en un intercanvi artístic. De moment, les obres dels artistes del país convidat al festival de videoart es poden veure a la Galeria Palma XII. 

Diumenge al migdia tenia lloc a la galeria d’art vilafranquina Palma XII la presentació dels treballs que s’han portat des del Perú per participar en el festival internacional de videoart de Vilafranca Videt 2008. Després de tres edicions, els organitzadors de Videt van voler introduir canvis per tal de donar a conèixer el festival a nivell internacional. Una d’aquestes novetats és que, a partir d’aquest any, cada edició comptarà amb un país convidat. Aquest any, el país convidat és el Perú i els artistes del col·lectiu Combi han portat les seves obres a Vilafranca. Ara estan exposades a la Galeria Palma XII i representen una selecció de videoart que permet fer una panoràmica de l’actualitat en aquest àmbit al país sudamericà. La comissària Angie Bonino va ser l’encarregada de fer la presentació de les obres i va remarcar sobretot que Videt ha engegat un intercanvi que pot arribar a ser molt productiu per al món del videoart. De fet, està previst que al mes de juliol tot el contingut de Videt 2008 viatgi al Perú per a ser exposat al Centro Cultural de España de Lima. Amb aquestes accions es busca el diàleg entre cultures i entre treballs de diferents característiques. Bonino també destacava que cal demostrar la vida que hi ha fora de Barcelona en l’àmbit del videoart. Per això creu de Videt té molta importància en portar a Vilafranca alguns dels millors videoartistes del món i en aprofundir en les obres a través de conferències i activitats paral·leles.Aquest dimecres a les set de la tarda, a l’escola Arsenal, tindrà lloc la primera de les conferències dels videoartistes peruans convidats a Videt.El festival internacional de videoart Videt 2008 continua aquests dies al centre de Vilafranca amb la projecció de les videocreacions als aparadors. Videt va començar amb aquesta iniciativa des de la primera edició per tal de fer arribar el videoart a tothom.

Des d’aquest cap de setmana, diversos establiments del centre de Vilafranca projecten dins dels seus aparadors les creacions dels videoartistes que participen a Videt 2008. El festival internacional de videoart de Vilafranca permet d’aquesta manera que les videocreacions arribin a qualsevol persona que estigui donant un tomb pel centre o fent les seves compres.Videt ja va néixer amb la intenció de donar a conèixer el videoart entre gent de totes les edats i tots els gustos. Per això, des del primer any es van posar en contacte amb diversos locals comercials de la vila per proposar aquesta via de col·laboració.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: