Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Sant Sadurní considera necessari construir una nova residència per a la gent gran

L’alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat, i la regidora de Benestar Social, Maria Rosell, van plantejar a la Conselleria d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat la necessitat de començar a treballar per dotar el municipi d’una nova residència per a la gent gran. L’actual equip de govern considera que la Casa dels Avis ja ha arribat al seu límit i que l’aplicació de la Llei de la Dependència farà que aflorin noves demandes a les quals el municipi ha de poder donar resposta.

Amat i Rosell es van entrevistar a finals de gener amb el responsable de Projectes Estratègics de la Conselleria, Josep Cortada. L’Ajuntament vol saber si la Generalitat és sensible a aquesta demanda i destinar uns terrenys a la nova residència, aprofitant que actualment el Pla d’Ordenació Urbanística es troba en fase d’exposició pública. A més de cedir els terrenys per a construir-hi l’edifici, l’Ajuntament també es compromet a assumir una part dels costos d’aquest nou equipament per a la gent gran. Paral·lelament, segons comenta Maria Rosell, s’haurà d’estudiar la manera de gestionar aquesta futura residència amb criteris d’eficàcia, eficiència i qualitat.

Respecte a la qüestió de la Llei de la Dependència, Maria Rosell recorda que ja s’han fet les valoracions i que ara s’està a l’espera de les resolucions. “Ja s’està constatant que hi ha moltes persones grans dependents i, per tant, sembla evident que molt aviat hi haurà una demanda de llits residencials”, comenta Rosell.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: