Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Josep Figueras presenta a Vilafranca Mareas negras, mareas blancas

Es presenta el llibre Mareas Negras, mareas Blancas, del vilafranquí Josep Figueras enmig d’una gran expectació. El llibre narra les vivències dels voluntaris que van netejar les costes gallegues del petroli vessat per l’enfonsament del Prestige. 

La Sala dels Trinitaris es va omplir dilluns al vespre per veure la presentació a Vilafranca del llibre Mareas negras, mareas blancas. Hi eren presents els autors Josep Figueras i Xavier Poza, l’editor del llibre i el periodista Ricard Rafecas, que va ser l’encarregat de fer-ne la presentació.El llibre explica les experiències i com es van organitzar els voluntaris que van treballar a les costes gallegues de Muxia a finals del 2002 per lluitar contra l’abocament de petroli que va provocar el naufragi del Prestige.

El vilafranquí Josep Figueras, recordem, va ser un dels principals impulsors del moviment de voluntaris que van ajudar a netejar les platges i costes gallegues. Ell mateix destacava poc abans de començar la presentació que Mareas negras, mareas blancas vol explicar les vivències dels voluntaris en aquells moments.

El llibre ja va ser presentat fa uns mesos a Galícia amb força èxit i els autors han anat fent altres presentacions per la resta de l’estat. De Mareas negras, mareas blancas es va fer una edició en gallec de 2.000 exemplars que ja s’ha esgotat.

Ara es pot adquirir en castellà, tot i que el primer tiratge també es va esgotar ràpidament. Figueras mostrava la seva satisfacció per l’interès dels lectors.

El vilafranquí intenta ara que l’editorial faci el pas de fer una edició en català, malgrat que tot dependrà de com funcionin les vendes.

La presentació de Mareas negras, mareas blancas es feia dins d’un cicle de presentacions organitzat per la llibreria L’Odissea. El cicle continua amb la presentació de les memòries de Jordi Pujol, dijous; i la del llibre de Jordi Llavina Diari d’un setembrista, el divendres 22.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: