Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC introduirà la demanda de la Vegueria Penedès en la campanya a les eleccions generals

Els representants locals i comarcals d’esquerra republicana han presentat el cartell que acompanyarà la campanya de les eleccions del proper 9 de març amb una proposta penedesenca.

El regidor de l’ajuntament de Vilafranca, Pep Quelart, és també candidat en aquestes properes eleccions per la circumscripció de Barcelona i ha presentat avui el cartell que a nivell comarcal acompanyarà la campanya genèrica dels republicans. Es tracta d’un reforç a la sol.licitud d’una vegueria pròpia per a les comarques del Penedès. Amb el lema “Esquerra + vegueria sumen”, és obra del dissenyador Manel Corbella, i mostra una pissarra d’escola amb l’objectiu de ser didàctic. Pep Quelart ha dit que els republicans són la única formació política que es presenta a les properes eleccions que pot tenir la consciència tranquil·la en el tema de la reivindicació de la vegueria, perquè sempre s’han mantingut coherents en la reivindicació. També ha dit que afegir la vegueria a la campanya del 9 de març té sentit, perquè de fet és a Madrid on caldràn algunes modificacions legals per fer-ho possible. En aquest sentit Quelart ha dit que a més de la reivindicació també es vol fer des d’esquerra un treball de divulgació dels beneficis que pot donar una vegueria pròpia per a la gent del Penedès. Així la campanya es farà amb un cartell i també una octaveta, que oferirà informació didàctica sobre les millores que pot representar la vegueria. L’autor del cartell, el Manel Corbella, ha assenyalat que el text el va crear el Manel Torrent, i que a partir d’aquí va sortir la idea de la imatge. Per la seva part el president comarcal dels republicans, Raimon Soler, que per que els penedesencs puguin sentir-se ciutadans de primera no només necessiten la independència de Catalunya com a país, sinó que a més fa falta disposar de la vegueria Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: