Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Grup Caixa Penedès ha augmentat els resultats més d’un 15%

L’any 2007, el Grup Caixa Penedès va obtenir un resultat net consolidat de 112’2 MEUR, un 15’3% més que l’any anterior. En la presentació dels resultats econòmics del 2007, divendres passat a Vilafranca, el director general, Ricard Pagès, destacava aquest resultat perquè és fruit de l’activitat típicament bancària.

Un altre aspecte destacable, segons els màxims directius de l’entitat d’estalvis penedesenca, és que mantenen el creixement de la inversió creditícia fins al 10’9%.

Quant a la crisi creditícia i immobiliària, Pagès ha afirmat que les hipoteques de Caixa Penedès són molt segures perquè es troben en mans de particulars, propers als indrets amb oficines, i són primeres vivendes. En concret, un 72% del total són d’immobles de Barcelona i el seu cinturó.

Respecte als promotors, Caixa Penedès en té 2.370, un 81% dels quals tenen riscos d’entre 0 i 2 MEUR, situació que els permet estar tranquils.La ràtio de morositat s’ha situat a finals de l’any passat en un 1’1%.

El director general ha emfatitzat que, de forma voluntària, Caixa Penedès ha optat per fer una significativa aportació a la provisió d’insolvències amb l’objectiu de “fer coixí”.

D’altra banda, creixen tots els marges, amb augments superiors als dos dígits, destacant el d’explotació amb un increment del 20’4%. Les comissions creixen en 10’4 MEUR a causa del fet que han canviat els criteris a les empreses a les quals comercialitzen productes, segons Pagès.

Els clients creixen un 15% i el seu grau de satisfacció és bo o molt bo en un 89% dels casos.

Quant a creixement sobre el territori, Caixa Penedès és al desena entitat espanyola en número d’oficines i l’objectiu és superar les 700 oficines, el 2009. Segons Pagès, totes les oficines estan en locals de propietat, el que els permet disposar d’una xarxa amb possibilitats enormes de créixer i consolidar-se més.

Aquest 2008, l’Obra Social gestionarà 15’2 MEUR amb l’objectiu bàsic de “satisfer les necessitats de la gent de les poblacions on tenen presència”.

Quant a la possible fusió de Caixa Penedès amb una altre entitat, Ricard Pagès ha dit que “som un bombonet” i que segurament hi ha molta gent interessada en l’entitat, però que no s’ho plantegen perquè tenen “musculatura suficient” per continuar sols.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: