Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 70% dels usuaris de l’Oficina Tècnica Laboral de l’Alt Penedès s’incorporen al mercat de treball

El novembre de 2006, es va inaugurar l’Oficina Tècnica Laboral de l’Alt Penedès, que ampliava l’oferta d’iniciatives del Consell Comarcal de l’Alt Penedès en l’àmbit del Desenvolupament i l’Ocupació. Durant el primer any de funcionament, l’OTL de l’Alt Penedès ha atès 42 persones, de les quals 30 (71%) han aconseguit un lloc de treball en diferents empreses de la comarca.

 

Aquesta Oficina forma part de la Xarxa d’OTL de la Diputació de Barcelona i té la funció d’incorporar al mercat de treball persones amb problemes de salut mental que estan motivades per treballar. A Catalunya, un 5% de la població pateix algun tipus de malaltia mental i a l’Alt Penedès hi ha unes 3.500 persones amb trastorns mentals severs. Aquestes xifres no deixen de créixer entre els joves, en part pel consum de drogues. La inserció laboral d’aquestes persones afavoreix la seva inserció social, millora la seva autoestima i millora el pronòstic de la malaltia mental.

Els usuaris de l’OTL de l’Alt Penedès participen en un procés d’orientació, preparació i acompanyament a la inserció laboral en el qual s’implica també les seves famílies i les empreses del territori.

L’OTL treballa en xarxa amb altres serveis, organitzacions i agents del territori adreçats al col·lectiu de persones amb problemes de salut mental, o que treballen fent inserció laboral amb altres col·lectius.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: