Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

López Tena defensa la independència de Catalunya presentant el Cercle d’Estudis Sobiranistes

Alfons López Tena va participar ahir en la darrera de les sessions que ha organitzat la Comissió 11 de setembre del Penedès sota el lema de “Un poble en moviment”. La xerrada va servir per presentar als penedesencs les línies de treball i les idees que defensa el Cercle d’Estudis Sobiranistes.

López Tena, que és vocal del Consejo General del Poder Judicial en representació de CiU, va insistir en que l’actual régim constitucional de l’estat espanyol no respon a les necesitats catalanes. Apuntava la impossibilitat de crear un estat plurinacional que facilités la relació en pla d’igualtat entre Catalunya i l’estat espanyol, i per tant fa que no hi hagi perspectives de tenir un autogovern real.

 

Des del Cercle d’Estudis Sobiranistes consideren que la seva és una aposta de projecte polític que hauria de poder decidir el poble de Catalunya a través d’un referèndum.

López Tena apuntava, entre els inconvenients de no tenir un estat propi, el de que qualsevol política que es vulgui fer actualment des de Catalunya ha d’estar supeditada a l’estat espanyol. Recordava per exemple que hi ha estats amb menys poder econòmic i pes cultural que Catalunya, com poden ser Malta, Estonia o Eslovenia, que tenen representació a Europa i poden defensar directament els seus interessos.

 

 

 

El Cercle va néixer a principis de setembre, després d’un estiu convuls on des del punt de vista dels seus promotors s’evidenciava la necessitat de donar un nou impuls a les reivindicacions nacionals.  

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: