Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es reforça el paper de la infermeria i la territorialització del servei de pediatria

Recordem que a finals d’any va fer-se pública una queixa insistent de mancances en el servei de pediatria de Vilafranca i comarca. En aquest sentit, ja es van anunciar per part de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat millores que havien d’entrar en servei a mitjans de mes. De fet, a les àrees bàsiques de Vilafranca, Sant Sadurní i l’Àrea Bàsica Rural estan en funcionament des del passat dia 14.

El coordinador de la Unitat de Pediatria Alt Penedès, el doctor Vicente Morales, ha comentat a la nostra emissora que aquestes tres àrees bàsiques donen atenció sanitària a uns 15.000 nens i nenes de 0 a 14 anys.

El doctor Morales recordava també que ja a mitjans de l’any passat es va fer un pla a nivell de tot Catalunya per mirar de reestructurar el servei de pediatria, i que es concretava en diversos punts entre els quals destaca la territoriaització del servei i treballar per la prevenció. Per tant, d’alguna manera les tres àrees bàsiques queden emmarcades en una territorial que seria l’Alt Penedès; i es vol potenciar també el paper que tenen les infermeres a l’hora d’atendre els infants. Les infermeres per exemple serien les encarregades de tirar endavant els projectes “nen sa”, donar suport als grups d’alletament o als projectes educatius a les escoles.

 

Des de la Unitat de Pediatria remarquen que a nivells pràctics no hi ha canvis en els llocs on s’atenen els infants, a l’igual que es mantindran els professionals de referència. El que es fa però, és facilitar que hi pugui haver sempre l’atenció d’un metge pediatra a la segona planta de l’ambulatori de Vilafranca.

 

Al mateix temps es volen potenciar les consultes a nivell telefònic, que permeten descongestionar d’alguna manera les consultes. També es recorda que les hores es poden demanar via telèfon i a través d’Internet per tal d’agilitar també els tràmits en aquests sentits.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: