Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es frena la tendència a l’alça de la natalitat de l’Alt Penedès dels últims deu anys

764 són els nadons que han nascut a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. Aparentment és una xifra elevada, però si la comparem amb la dels anys anteriors es constata que és inferior. Respecte el 2006 s’han registrat 20 naixements menys. De fet el nombre de naixements a la comarca d’aquell any ha estat el més elevat de les últimes dècades. Amb les dades que hem conegut, doncs, es frena la tendència a l’alça de la natalitat a l’Alt Penedès, que era la tònica dominant: cada any havien augmentat els naixements. Fins l’any 2007.

Pel que fa a la procedència de les mares, tot i disminuir la taxa de natalitat augmenta en dues les mares estrangeres respecte l’any 2006, que en són 239, pràcticament la meitat del Magrib, seguides de les d’origen llatinoamericà i en menys nombre europees. Així les coses, el nombre de parts d’estrangers si que s’incrementa any rere any. I actualment el percentatge és el més elevat dels últims anys: el 31% de parts a l’Alt Penedès són de dones estrangeres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: