Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El POUM de Sant Sadurní preveu un creixement progressiu fins arribar els 19.000 habitants el 2025

Ahir es feia al Casal d’Entitats la primera de les tres jornades informatives sobre el POUM de la capital del cava. La d’ahir s’adreçava al públic en general, i el regidor d’urbanisme i alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat, comentava que tot i que no hi va haver gaire assistència, unes cinquanta persones, va ser una trobada positiva i no descarten tornar-ne a fer una d’aquest tipus si hi ha en els propers dies més demandes d’informació per part de la població.

Amat apuntava que es tracta d’un moment crucial per decidir el futur de Sant Sadurní en els propers 15-17 anys, ja que s’ha de planificar el que serà el creixement i el desenvolupament urbanístic del municipi. L’alcalde i regidor remarcava que la planificació que es preveu és equilibrada, i que preveu un creixement sostingut de la capital del cava per passar dels 12.000 habitants aproximadament que hi ha actualment, a uns 19.000 al 2025.

 

Joan Amat recordava que el desenvolupament que es preveu continua el que ja es va planificar l’any 1983 i que ha marcat el creixement fins ara. Així mateix remarcava que les previsions son de fer entre 2.500 i 3.000 nous habitatges a la vila, si es desenvolupés tot el planejaments; i que també s’hi preveuen uns 800 habitatges socials.

 

Aquest nou POUM contempla també el desenvolupament d’un parc del cava, que destina unes 19 hectàrees per a cellers. Per explicar-ho, s’ha preparat per el proper 8 de febrer una sessió informativa adreçada explícitament a cavistes.

 

Aquesta del 8 del febrer serà la darrera de les sessions que hi ha previstes. Abans, el dia 6 de febrer, se’n farà una destinada a col·lectius professionals com ara promotors, constructors, gestors, empresaris o comerciants.

Les sessions informatives es fan al Casal d’Entitats, el mateix espai que acull també una exposició informativa sobre el POUM amb plànols de gran format. Recordem que el POUM de Sant Sadurní està en exposició púbica fins el 14 de març, data límit també per presentar-hi al·legacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: