Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mateix Sant Raimon de Penyafort protagonitza el pregó de les festes d’hivern

El col·lectiu artístic 1dos3 Picaparet va oferir un pregó completament diferent, protagonitzat per figures de plastilina animades.

Les festes de Sant Raimon 2008 arrencaven oficialment ahir al vespre amb el pregó. La Capella de Sant Joan es va omplir de gom a gom per a sentir el què dirien els integrants del col·lectiu artístic 1dos3 Picaparet. Però aquests no van tardar gaire en desaparèixer de davant del públic per donar pas a una projecció protagonitzada pel mateix Sant Raimon de Penyafort. El sant, fet de plastilina animada, es va trobar sol davant del públic i sense saber què dir. Així que va començar a demanar ajut a altres il·lustres de la vila, com ara Manuel Milà i Fontanals, el Drac de Vilafranca o l’enxaneta del monument als castells de Josep Cañas. Ells, des de la seva posició privilegiada, intentaven aconsellar el sant sense acabar de sortir-se’n. A la projecció també apareixia Sant Fèlix, l’altre patró de Vilafranca, però Sant Raimon refusava el seu ajut perquè sempre ha pensat que té massa protagonisme. Sant Raimon de Penyafort finalment va desitjar a tothom que gaudís de les festes i de tots els actes programats i va destacar que són molt més llargues que la festa major, per guanyar la seva particular disputa amb Sant Fèlix.D’aquesta manera el col·lectiu 1dos3 Picaparet va fer arrencar les Festes de Sant Raimon 2008. El públic s’ho va passar d’allò més bé i ells van aconseguir portar el pregó al seu terreny, el de la joguina i l’animació en plastilina.

Les festes d’hivern arrenquen aquesta setmana amb actes dedicats a tot tipus de públic. Per exemple, avui hi ha concurs de karaoke al Virusnet i la presentació del llibre De la protesta al contrapoder a la Fornal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: