Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fira del Gall de Vilafranca incrementa un 40% la oferta de Gall del Penedès

Demà, a les 8 del matí, els criadors d’aviram posaran a la venda més de 4.000 peces d’aviram, destacant aquest important increment del Gall Negre del Penedès. A més, es manté la possibilitat de comprar Gall Negre del Penedès sacrificat per aquells que no volen estar pendents de l’espera que comporta el servei d’escorxador gratuït.

Maria Antònia Udina de l’Associació de Criadors de la raça de Gallines Penedesenca ha destacat al magazín La Plaça aquest important esforç per part dels criadors.

 

A costat dels Galls Negres del Penedès hi haurà gallines de raça penedesenca, capons, pollastres, ànecs o pintades, entre d’altres.

Abans no obri portes el mercat d’aviram, a ¾ de 8 del matí, tres morters donaran el senyal d’arrencada d’una cercavila amb el Tomasot, la Ballarica, el Mussolot del Campanar i l’Àliga que acompanyaran el consistori fins a la Rambla i continuaran pels carrers més cèntrics del cas urbà, mentre les autoritats fan la tradicional compra d’aviram pels centres assistencials de la Vila.

A les 9 del matí, ja obriran la Mostra de cuina d’aviram i vins negres del Penedès i el Superceller, on es podran fer cursets d’iniciació al tast de vins negres i un maridatge de vins Penedès amb delicatessen d’aviram.

 

El director de la Unió Vinícola del Penedès, Joan Gil, també ha parlat al magazín La Plaça dels vins que es podran beure a la Fira.

 

Les novetats més destacades d’enguany són la mostra de tapes d’aviram i vins negres, de 7 a 10 de la nit al mateix pavelló cobert de la Mostra de cuina, i els tallers per a infants a partir de 3 anys de dissabte a la tarda.

Demà a la tarda també es manté el popular concurs de truites, al Casal, i destaquem un altre canvi: el tradicional lliurament de xumets a la gallina Ballarica es trasllada a diumenge a les 5 de la tarda, a la plaça de la Vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: