Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un transport sostenible urbà i una major i més coherent inversió en rodalies son les apostes d’ICV

Iniciativa per Catalunya Verds va organitzar ahir a Vilafranca una xerrada per tal de parlar sobre mobilitat i transport. Pau Noy, membre de l’Associació per la Promoció del Transport Públic; Joan Herrera portaveu del grup parlamentari d’IU-ICV al Congrés dels Diputats; i el regidor ecosocialista vilafranquí Bernat Villaroya van conduir la xerrada que va voler analitzar quina és la situació actual dels transports i la mobilitat tant a nivell de Catalunya com del Penedès.

Així, Pau Noy va apuntar que cal apostar clarament per una mobilitat sostenible, i que aquesta qüestió passa per reduir l’ús del cotxe privat i potenciar el desplaçament en transport públic i per exemple també en bicicleta. A més, suggeria que donat el creixement que es preveu que tingui Vilafranca en un futur, una bona solució podria ser treballar per disposar d’un tramvia urbà.

 

Noy remarcava que cal veure quines solucions s’estan desenvolupant a Europa i funcionen; i veure com es poden aplicar a Vilafranca.

Per la seva banda, el diputat Joan Herrera va fer un plantejament més concret sobre el transport ferroviari, tant a nivell català com comarcal. Va criticar la despesa desmesurada que suposava la construcció del AVE; i va remarcar que la prioritat hauria de ser apostar per les rodalies.

 

En aquest sentit va insistir en recordar que l’actual situació de desgavell és fruit d’una manca d’inversions i de previsió que deixen patent que cal un canvi de model.

 

 

L’acte, que es va fer a l’Escorxador, va comptar amb una bona participació de vilafranquins i penedesencs que van seguir amb atenció les explicacions dels tres ponents, parlant d’una qüestió que darrerament ha provocat força malestar en les persones que d’una o altra manera s’han de desplaçar a Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: