Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

"Quan l’espai domèstic es converteix en un infern", tema central de la conferència del 25N a la vila

El que la dona ha aconseguit d’alliberar-se d’esclavatges i submissions històricament ara ho perd, i aquí cal combatre-ho, amb les formes molt variades de violència. És una de les tesis que defensava el conferenciant ahir al vespre al saló de sessions de l’Ajuntament en l’acte organitzat pel Pla per la Igualtat.

Manuel Delgado és doctor i professor d’Antropologia de la Universitat de Barcelona, l’encarregat d’oferir la conferència “Quan l’espai domèstic… es converteix en un infern” que el Pla per la Igualtat programava per commemorar el dia internacional contra la violència a les dones, que s’escau aquest diumenge. El que pertoca bàsicament, deia el conferenciant, és preguntar-nos quin significat tenen aquestes dates, de commemoracions, i si som capaços de portar-les més enllà de la dimensió estrictament simbòlica. Per Delgado, es tracta de pensar d’una forma seriosa quines són les arrels de la violència de gènere que no poden quedar reduïdes a conductes desviades, sinó que s’han de veure en clau estructural i en relació a un món que és per definició injust. I que té en aquesta expressió de la violència una més de les seves injustícies. Delgado assenyalava que en això és amb el que s’ha d’anar molt alerta: fins a quin punt el que s’avança per un costat pot estar retrocedint perillosament per una altra banda. La regidora del Pla per la Igualtat, Lourdes Sànchez, va presentar el conferenciant als convilatans que van assistir i omplir ahir al vespre el saló de sessions del consistori vilafranquí. De la seva banda, l’alcalde, Marcel Esteve, va presidir aquest acte institucional pel 25-N.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: