Dijous, 23 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’increment del preu dels cereals es nota a la butxaca dels consumidors

L’increment del preu dels cereals s’està notant a les butxaques dels consumidors. Darrerament s’ha sentit a parlar molt de l’augment dels preus i als establiments i parades de Vilafranca constaten que és així i que els clients en parlen.

El Departament d’Agricultura va constatar en el seu moment que el preu del cereal està pujant de manera excessiva per culpa de moviments especulatius. Perquè hi ha operadors privats que estan emmagatzemant a l’espera que de pugin encara més els preus. Però també es parla de moltes altres causes, com ara l’efecte dels biocombustibles o la demanda d’altres països. En qualsevol cas, l’increment del preu dels cereals està perjudicant de manera important els productors de pinso i, sobretot, els ramaders. Això provoca finalment que, quan productes derivats de la ramaderia o dels propis cereals, arriben a les nostres mans, ho fan a un preu més elevat. Des de la seva parada al mercat de la verdura, el Rossend Espluga sent a parlar molt als seus clients sobre l’encariment de productes bàsics com els ous, la carn, la llet, la farina o l’arròs. Ell creu que ara ja queden pocs pagesos que es dediquin al cereal i que s’han reduït les collites. A la seva parada, ha hagut de pujar el preu dels ous però, com que majoritàriament, ven fruita i verdura, no li afecta tant.Els consumidors són els que noten realment a la seva butxaca aquest increment dels preus, sobretot si són pensionistes. L’Antònia i el Manuel afirmen que han notat molt l’augment dels preus dels productes i que els costa arribar a final de mes, quan fa relativament poc hi podien arribar.

La llet, els ous o la farina són la matèria prima per a un sector que també s’ha vist molt afectat per l’increment del preu dels cereals. Es tracta dels forners. En molts dels productes s’han vist obligats a pujar preus.

Els preus de la majoria dels productes han pujat entorn al 18% i els consumidors estan amoïnats pels tradicionals increments de preus de les festes de Nadal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: