Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament organitza una jornada sobre la prevenció del càncer

L’Ajuntament de Vilafranca, a través del Servei de Salut i Consum, ha organitzat una jornada relacionada amb la prevenció del càncer. Durant la jornada s’incidia especialment en la importància de mantenir una vida amb hàbits saludables.

L’acte tenia lloc ahir al vespre a l’edifici de l’antiga Virben, al barri de Les Clotes, i va comptar amb una alta assistència. La jornada va començar amb la presentació de la regidora de Salut i Consum de l’Ajuntament de Vilafranca Teresa Terrades. Terrades va parlar de la importància de que l’ajuntament s’impliqui en donar eines als ciutadans perquè coneguin com intentar evitar la malaltia. Però, sobretot, destacava que, des del consistori i des del servei, s’ha de vetllar per fomentar uns hàbits saludables entre els ciutadans i millorar la salut comunitària.La jornada va comptar amb la participació del prestigiós doctor Xavier Bonfill, director del Servei d’Epidemiologia Clínica i Salut Publica de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, el qual va oferir una xerrada amb el títol “Què podem fer per prevenir el càncer”. Bonfill va explicar que hi ha moltes probabilitats de patir un càncer al llarg de la vida.

Una altra de les intervencions va ser la de la doctora Gemma Binefa, responsable del programa de detecció precoç de càncer de colon i recte que s’està fent en aquests moments a Vilafranca. I, finalment, a la jornada també intervenia el conegut restaurador vilafranquí Ton Mata i la cuinera Gemma Riera, que van parlar sobre les “Propietats saludables dels aliments de la nostra comarca”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: