Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Diputació ha presentat avui el projecte de la rotonda d’enllaç a la BV-2429 amb la carrelada

La presentació s’ha fet aquest matí a l’ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues, amb la presència de l’alcaldessa del municipi Rosa Escala; l’alcalde d’Avinyonet, Joan Marcé; i de la diputada d’infrastructures Anna Hernández.

El projecte s’ha fet amb la intenció de millorar l’actual enllaç, un punt problemàtic ja que es troba en una zona de canvi de rasant, pròxima a una corba de radi reduït i amb visibilitat també molt reduïda. De fet, l’alcalde d’Avinyonet, Joan Marcé, ha explicat que estaven satisfets per que s’havia tingut en compte la importància d’una via de comunicació important per la comarca com és la carrelada.

 

De fet la futura rotonda disposarà de quatre braços, dos corresponents al camí de la Carrelada, en direcció La Granada i en direcció Avinyó nou; i dos més corresponents a l’actual carretera BV-2429, amb un braç cap a Sant Sebastià dels Gorgs i l’altre cap a Sant Cugat Sesgarrigues.

Precisament l’alcaldessa de Sant Cugat, Rosa Escala, destacava el treball conjunt amb el municipi d’Avinyonet per tirar endavant aquest projecte i adaptar-lo a les necessitats reals del territori, en aquest cas aprofitant l’eix de la carrelada. Escala apuntava que la rotonda actua sobre una via que sovint actua com a alternativa a la N-340.

Finalment, la diputada Anna Hernández ha remarcat que el procés que s’ha fet fins ara ha estat llarg per donar resposta a un projecte volgut i molt esperat. Reconeixia que s’ha hagut de modificar el projecte per contemplar les demandes dels municipis. Ara s’ha acabat una primera fase.

 

La rotonda projectada te un radi central a la illeta de 21 metres i el cost total del projecte, a càrrec de la Diputació, és de més de 656.000€.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: