Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El debat sobre la microbiologia ha centrat el simposi sobre seguretat alimentària en el vi

Després de dos dies, dimecres al vespre s’ha fet l’acte de clausura del Simposi internacional de microbiologia o seguretat alimentaria del vi, que a acollit a Vilafranca prop de 250 estudiosos, professionals i científics al voltant d’aquests temes i centrant-se en el vi.

Dimarts i dimecres els diferents ponents han parlat sobre els autocontrols i els perills de caràcter microbiològic, dels llevats i les seves repercussions del seu comportament metabòlic, dels bacteris y els factors de la qualitat i seguretat alimentària i de la pràctica microbiològica en bodegues i la millora de la seguretat alimentària. Unes qüestions que com comentava després de la cloenda el director general de l’Incavi, Joan Aguado, preocupen el sector i han de centrar d’alguna manera el futur proper en el que te a veure amb la seguretat alimentària.

 

Al llarg de les jornades s’ha vist que les preocupacions de científics, enòlegs i fins i tot productors de vi al voltant de la utilització de la microbiologia i els seus efectes no tan sols en el producte final, sinó en el que centrava el debat que era la seguretat alimentària, poden ser relativament divergents. Sense perdre de vista que, com remarcaven els organitzadors, el nivell dels participants i per tant del debat que s’ha creat ha estat molt alt.

 

 

 

Entre els 250 participants s’hi podien trobar persones vingudes d’arreu de Catalunya i l’estat Espanyol, i també d’altres països productors europeus. Al llarg d’aquests dos dies han estat discutint sobre temes que han de marcar el futur de la producció vitícola a Europa i principalment en la relació amb l’aplicació dels darrers avenços en microbiologia i la seva implicació en la seguretat alimentària.  

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: