Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un debat sobre el pa va servir per presentar la fira artesana de Torrelles

El debat estava organitzat per l’Ajuntament de Torrelles de Foix i el gremi de forners del Penedès, i la voluntat era parlar entre altres qüestions de la importància del pa dins de l’alimentació.

DE fet però, i com comentava el delegat del gremi de forners a l’Alt Penedès, Joan Rius, la voluntat era parlar en general al voltant del pa i del concepte que en te la gent.

 

Un altra dels convidats al debat era el president del gremi de forners de la província de Barcelona, Andreu Llargués. Ell va posar l’èmfasi en parlar del pa artesanal i el pa industrial. De fet va comparar aquests dos pans amb el pernil, tot indicat que un seria el de jabugo i l’altre d’un altre tipus més barat. Llargués va insistit en que és el mateix consumidor el que ha de triar, i que hi ha d’haver on triar. Però al mateix temps que el sorprenia la lleugeresa amb que les persones compren pa a qualsevol lloc només per què és més barat, sense preocupar-se per la seva condició higiènica ni d’elaboració.

 

En el debat van participar-hi també l’alcalde de Torrelles, Erasme Torrents; la doctora en nutrició i professora de la Universitat de Barcelona, Isabel Bertran; Josep Pascual, professor de l’escola de Forners de Barcelona; i Jaume Giralt, tècnic de panificació.

Com dèiem l’acte va servir també de presentació de la Fira Artesana de Torrelles, que aquests propers dissabte i diumenge celebra la seva 18ena edició. Entre les diferents activitats, i com ve sent habitual, hi haurà també l’exposició de pa i el tretzè concurs d’elaboració de pa artesà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: