Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Kinzena viatja a la Franja

La Kinzena Poetika ha viscut un cap de setmana intens amb una sessió dedicada a la poesia de la Franja i una altra protagonitzada per dos joves autors.

Lletres de ponent: poesia de La Franja era el títol de la sessió d’ahir de la Kinzena. Comptava amb els poetes Juli Micolau, Hèctor Moret i Marià Lòpez Lacasa i l’escenari no podia ser més especial: es tractava del pati interior del Palau Baltà. La sessió presentava l’obra de tres poetes que tenen un lligam. Tots tres són aragonesos, administrativament parlant, i treballen la poesia en català. La sessió va començar amb els poemes de Juli Micolau, de la comarca del Matarranya i ara resident al Penedès, poemes que tractaven diferents temàtiques, alguns de caire eròtic i sentimental o altres dedicats a no deixar que la llengua catalana acabi sent una llengua erma.En segon lloc, Marià López Lacasa, de Mequinensa, va oferir al públic un repertori de poemes basats en el paisatge i les imatges oníriques que li transmeten a ell. Tot amanit amb un cert punt d’ironia.L’últim va ser Héctor Moret, també de Mequinensa, que recitava els seus poemes, molt personals, sobre el paisatge però també sobre relacions que té o ha tingut.Moret comentava, junt amb els seus companys just després d’acabar la sessió, el que unia els tres poetes.Els tres poetes visitaven la Kinzena per primera vegada i manifestaven la seva idea sobre donar una certa continuïtat a les lletres de la franja dins de noves edicions.Abans d’ahir, dissabte, també hi va haver Kinzena. Aquest cop a la vinateria Inzolia. Dos joves escriptors van ser els encarregats de portar la seva poesia a Vilafranca. D’una banda, Martí Sales va llegir alguns fragments del seu llibre Dies feliços a la presó, un treball literari narratiu però que s’acosta en estil a la poesia. Sales remarcava la importància de poder participar a la Kinzena poetika.D’altra banda, Amat Baró també presentava poemes del seu primer llibre que sortirà al mes de febrer al mercat i es titula La flor de l’ametller. Amat Baró comentava que coneixia ja anteriorment la Kinzena perquè es tracta d’una cita molt important per als amants de la poesia.La Kinzena Poetika enceta avui una nova setmana a les nou del vespre, al celler de les Bodegues Pinord del carrer Sarriera, amb una sessió titulada Pèl Blanc, ulls vermells: Santa Teresa de Jesús i José Ángel Valente.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: