Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Tripartit rebutja una proposta de gratuïtat del peatge de l’autopista de Martorell

A la darrera sessió de la comissió de Política Territorial del Parlament de Catalunya la diputada sadurninenca Dolors Montserrat (PP) va presentar una proposta de resolució sobre l’exempció de pagament del peatge de l’AP-7 a Martorell per als residents o treballadors de les comarques de l’Alt i Baix Penedès.

La diputada del PP va recordar, en la defensa de la proposició que els veïns de la comarca van recollir milers de signatures l’any passat per sol.licitar al Govern de l’Estat l’exempció a determinats vehicles. També va recordar la lluita contra els peatges impulsada per la Declaració de Gelida, amb Jordi Carrillo al capdavant, i el suport d’ajuntaments governats per diferents forces polítiques, des d’esquerra al PP, passant també per CiU o el PSC. El debat continua perquè ha augmentat la població del Penedès i en canvi es mantenen les mateixes condicions d’inoperància de la carretera N-340, amb la qual cosa tothom que vol un sistema ràpid per anar a Barcelona ha d’acabar pagant el peatge de Martorell. Dolors Montserrat va demanar al govern de la Generalitat la sensibilitat suficient per fer arribar aquesta petició al govern de l’estat. Per la seva part el diputat vilafranquí Joan Raventós, en nom de CiU, va corroborar els arguments de Dolors Montserrat.  També va alertar que no només hi ha el risc de continuar pagant peatges, sinó que el Ministeri de Foment treballa amb la possibilitat que s’incrementin per al Penedès perquè la supressió del troncal de Martorell i la incorporació de peatges per a cada sortida pot fer que s’elimini l’actual gratuïtat del trasllat per autopista entre Sant Sadurní, Vilafranca i els Monjos. Per la seva part el diputat vilafranquí del PSC, Roberto Labandera, va explicar que no es donava suport a aquesta iniciativa en el marc de la comissió de política territorial per un criteri d’organització. El criteri que tenen els grups del tripartit és que s’ha creat un grup de peatges que integren tots els grups parlamentaris, que es posa en funcionament aquest mes d’octubre. Aquest grup ha de tractar sobre els criteris generals i de les prioritats en aquesta matèria i pugui fer recomanacions al Govern, en la direcció de quins són els peatges que estan rebent en aquests moments una pressió major i quin tipus de descomptes es podrien aplicar. En relació a les sospites de Joan Raventós del nou peatge entre Sant Sadurní i els Monjos, Labandera va respondre que des del govern ja se li havia dit que les modificacions que es faran no han de comportar canvis de la situació actual, és a dir que l’autopista entre Sant Sadurní, Vilafranca i els Monjos continuarà sent gratuïta.Finalment la proposta va ser rebutjada amb els vots en contra del tripartit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: