Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El govern de l’Ajuntament de Vilafranca vol posar calendari al desenvolupament del POUM

L’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve i el regidor d’urbanisme, Francisco Romero, han anunciat la voluntat de l’equip de govern de presentar en el proper ple municipal l’elaboració d’un calendari per periodificar l’execució del Pla d’ordenació urbanística municipal. Això comportarà la suspensió durant un any de la tramitació de qualsevol pla parcial que afecti nous sectors de sol urbanitzable.

L’alcalde i el regidor d’urbanisme han explicat que durant l’any de vigència d’aquesta suspensió es preveu elaborar una proposta d’agenda d’execució del POUM amb una metodologia participativa, i que esperen comptar amb un ampli consens entre els diferents grups municipals. L’alcalde ha recordat que el pla d’urbanisme que es va aprovar l’any 2003 és un instrument que s’ha mostrat vàlid, perquè propicia un creixement sostenible i compacte de la ciutat.  No obstant el govern municipal considera que ara és el moment de posar calendari al desenvolupament de nous sectors urbanitzables, mitjançant l’actualització de l’agenda. Aquesta actualització pretén donar prioritat als polígons situats dins el nucli urbà, la consolidació dels nous sectors urbanitzats com la Girada II i el Molí d’en Rovira Sud i possibilitar un nou pla d’habitatge que permeti posar a disposició una borsa important d’habitatge de protecció oficial. Un component important d’aquest pla serà el desenvolupament del sector de les Bassetes, propietat de la Generalitat, on el POUM preveu que un 40% de l’habitatge sigui protegit. Aquest sector ha de permetre també assolir terrenys per a equipaments, com per exemple un nou institut a la zona de l’Espirall. La suspensió dels plans es fa en caràcter retroactiu, en data a 30 de setmebre, i afecta als nous sectors de Domenys i de l’OM, al camí i carretera de Moja, Mas Rabassa. La Pelegrina, Porroig i Marges Alts. La proposta de l’equip de govern es portarà a aprovació en el proper ple municipal. En el mateix ple es presentarà la proposta d’ordenances fiscals, la qual cosa ha fet plantejar un ajornament en el calendari i es podria celebrar el darrer dimarts d’aquest mes d’octubre o durant els primers dies de novembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: