Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Conseller d’Economia afirma que el govern estudia el rescat entre altres del peatge de Martorell

Antoni Castells, el conseller d’Economia de la Generalitat va fer aquesta afirmació ahir en el decurs de la seva participació en el dinar que la Unió Empresarial del Penedès va organitzar amb una setantena de representants empresarials de la comarca per parlar sobre la competitivitat del model econòmic català, i sobre la política d’inversions a Catalunya.

A preguntes de la premsa, Castells va afirmar que dels 4.365 milions d’€ que es destinen a Catalunya, alguns ja tenen una destinació determinada, mentre que d’altres s’està estudiant a quin projecte destinar-los. Entre aquests, el conseller va comentar que el rescat de peatges serà destinatari d’una part, però en cap cas es va voler comprometre a parlar de quins podrien ser els beneficiats. Va apuntar però que si el govern ha de triar entre rescatar peatges o fer noves infrastructures es decantaran per això últim.

 

Precisament parlant d’infrastructures va comentar que pel que fa al Penedès n’hi ha algunes ja previstes que son importants i que han de beneficiar molt la comarca, i entre les quals va destacar el tren orbital.

 

El conseller apuntava que aquest servei es convertiria en un metro per connectar entre els municipis però també amb la zona metropolitana; i acabava recordant també que hi ha el projecte de la transformació de la nacional en autovia. Va insistit també en que cal un comprimís col·lectiu de la societat a l’hora de desenvolupar projectes d’aquest tipus, ja que està clar que a nivell particular o local sempre poden afectar interessos d’uns pocs, que no poden aturar les necessitats de la majoria.

A banda, en el col·loqui amb els assistents després del dinar, Castells va respondre a preguntes sobre el moment actual de l’economia catalana respecte la resta, de com afectava la fortalesa de l’euro davant de dòlar a l’economia de les empreses, de com es podia lluitar contra el canvi climàtic i va apuntar també que l’actual model de finançament està esgotat i que caldrà buscar alternatives. Va afirmar que el Govern disposa de mesures per garantir l’aplicació de l’Estatut

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: