Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Companys com a símbol de les reivindicacions que la llei de la memòria històrica no recull

Esquerra Republicana va fer dilluns, 15 d’octubre, un acte de record perquè es complien 67 anys de l’afusellament de Lluís Companys i Jover, darrer President de la Generalitat, republicà.

La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Vilafranca va organitzar un acte per commemorar l’efemèride amb una ofrena floral que es va fer a les vuit del vespre al monument dedicat a la memòria del President Companys, al barri de La Girada. L’acte va estar presidit per el president de la federació regional d’esquerra, el gelidenc Miquel Carrillo, el president local, Albert Zafra, i el regidor de l’ajuntament de Vilafranca, Pep Quelart. Zafra va destacar que la nova direcció del partit manté la tradició de l’homenatge a Lluís Companys. Quelart va fer referència a l’actualitat, amb el debat de la Llei de la Memòria Històrica, i va recordar que els republicans no l’han aprovat perquè no reconeix la condició de víctimes de totes les persones que van patir la persecució franquista i perquè no es planteja la revisió judicial dels crims de lesa humanitat, que s’ha fet en d’altres països amb les seves dictadures. Per la seva part Miquel Carrillo destaca que l’homenatge a Lluís Companys és tot un símbol, a més de recordar que va ser l’únic president, democràticament escollit, que va ser afusellat a l’Europa del feixisme. El grup d’opinió Vilafranca Republicana també havia anunciat a la mateixa hora i en el mateix lloc un acte similar que no es va fer. L’homenatge a Companys de la secció local d’ERC de Vilafranca va acabar amb el cant dels segadors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: