Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Subirats es planteja crear la D.O. préssec d’Ordal

El diumenge 19 d’agost es va cloure la segona edició del Mercat del Préssec d’Ordal, que des de principis de juny ha posat a la venda aquesta varietat de préssec, collida en el seu punt òptim de maduració i amb unes qualitats gustatives i aromàtiques excel·lents.

Des del Patronat de Turisme de Subirats, impulsors d’aquesta iniciativa, es mostren satisfets perquè després de dues edicions han aconseguit consolidar un producte, ja reconegut des del 1920, però que no tenia projecció.

Arran d’aquesta gran acceptació, tan per part dels consumidors com dels productors, el vicepresident del Patronat, Pere Guilera, creu que cal anar més enllà i parla de constituir la Denominació d’Origen del Préssec d’Ordal.

 

Durant aquests prop de tres mesos, els visitants del Mercat del Préssec d’Ordal, procedien de la comarca i també d’arreu de l’àrea metropolitana.

 

Guilera, que recorda que aquesta edició del mercat ha estat la primera des de que la marca Préssec d’Ordal ha estat registrada, destaca que els compradors del mercat han repetit.

 

El Mercat del Préssec d’Ordal ha donat sortida a 25 empreses familiars que comercialitzen aquest préssec, però també a melons i síndries de secà, cireres i productes d’horta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: