Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Obertes les inscripcions per als cursos de català, que comencen a l’octubre a Vilafranca

El 17 de setembre, el Centre de Normalització Lingüística Alt Penedès-Garraf obrirà el període de matriculació per apuntar-se als cursos de català per a adults de Vilafranca corresponents al primer quadrimestre. A partir d’aquest dia, els antics alumnes ja s’hi podran inscriure.

 En canvi, les persones que no hagin fet mai cap curs de català al Consorci per a la Normalització Lingüística, abans de formalitzar la matrícula han de fer una prova de col·locació amb la finalitat de situar-les en el curs més adequat. Aquestes proves es fan des d’ahir i prèviament cal demanar dia i hora al Servei de Català, al carrer de la Font, 39, o al telèfon 93 892 03 58. Un cop conegut el resultat de la prova, els nous alumnes ja podran formalitzar la matrícula a partir del dia 19. Els cursos de català començaran els dies 1 i 2 d’octubre.L’oferta de cursos de català per a adults ofereix diferents modalitats d’aprenentatge. D’una banda, les persones que no entenen la llengua troben els cursos d’iniciació al català oral. A partir d’aquí, l’alumnat pot accedir a cursos orientats a la llengua parlada: són els nivells bàsics i elemental.

Precisament el primer curset d’aquest nou curs va destinat als nouvinguts, és un curs anomenat d’acolliment lingüístic, que comença la setmana vinent com comenta la Gemma García.

 

Els nivells superiors estan orientats a la llengua escrita: són els intermedis i de suficiència, que es poden seguir en la modalitat presencial o bé a distància.

I d’altra banda, el mes vinent tornarà a començar el programa de Voluntariat per la llengua, orientat tant als alumnes dels cursos bàsics com a altres persones que vulguin practicar la llengua parlada o els calgui reforçar l’expressió oral.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: