Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès i el Garraf han patit 6 incendis aquest estiu, amb un balanç de 4’2 hectàrees cremades

El Bages, amb 457 hectàrees cremades, ha estat enguany la comarca que ha viscut amb més intensitat les conseqüències dels focs durant els tres mesos de vigència del Pla de Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona. En canvi, al Vallès Oriental no hi ha hagut cap incendi i s’ha acomplert el lema de la campanya “Foc zero”.

Les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf se situen en la sisena posició del rànquing de zones de menys a més superfície cremada, amb un total de 6 focs que han representat 4’2 hectàrees cremades.

Pels que fa als Parcs Naturals, les bones condicions meteorològiques han influït de manera positiva en el nombre total d’incendis. Així, al Parc del Foix hi ha hagut 3 incendis que han cremat poc més de 4 hectàrees als termes municipals de Castellet i la Gornal, el 28 de juliol, i a l’Arboç, el dia 3 d’agost.

El més positiu de la campanya ha estat la tendència a la baixa en les infraccions sobre el medi, que han disminuït un 50%. El dispositiu de vigilància d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona ha comptat amb 126 unitats de vigilància que han actuat sobre 440 mil hectàrees de bosc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: