Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nou equip de govern comarcal vol introduir millores al Pla Director

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, acompanyat per els vicepresidents Jordi Girona i Jesús Salius va anunciar ahir que pretenen introduir modificacions a l’aprovació inicial del Pla Director, que actualment té obert el termini d’al.legacions.

Aquesta petició, juntament amb l’ampliació en dos mesos més del termini d’al·legacions, ha estat formulada al secretari de Política Territorial i Planificació, Oriol Nel.lo, en una reunió mantinguda dijous passat.

Els tres grups polítics que formen el govern comarcal, CIU, PSC i ERC, afirmen que l’objectiu de les modificacions és que el Pla Director acabi sent el que la comarca vol.

L’ampliació del termini d’al·legacions fins el 17 de desembre és potestat del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i Nel.lo els va dir que properament rebrien una resposta. Quant a la possibilitat de presentar modificacions consensuades no només entre els grups del Consell, sinó també amb el territori, creuen que serà viable. Almenys, la impressió és positiva segons Olivella.

 

Fins ara, a un mes vista perquè acabi el termini per al·legar, només n’ hi ha dues de presentades, una de l’ajuntament de Subirats i una altre d’un particular.

L’equip de govern comarcal redactarà un plec de millores inicial que portarà a debat al Consell d’Alcaldes i posteriorment a l’aprovació del plenari. També hi ha previstes reunions amb la comissió tècnica i amb el Consell Eco-Social. L’objectiu, segons expliquen els representants dels 3 grups, és que no quedi en entredit el consens al territori.

Segons han avançat, les modificacions no entraran en el traçat de les grans infraestructures, sinó que abordarien qüestions menors de vials i carreteres o altres temes com la protecció de la vinya, el creixement dels municipis o els corredors biològics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: