Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

2 projectes de futur marquen la Setmana de la Mobilitat Sostenible: Pla de la Mobilitat i Biceberg

Un any més, Vilafranca celebra des d’aquest dissabte i fins el dissabte vinent la Setmana de la Mobilitat Sostenible en la qual participen un centenar de municipis d’arreu de Catalunya.

Amb l’objectiu de sensibilitzar els ciutadans sobre l’impacte del transport rodat i de generar alternatives eficaces, l’ajuntament prepara diferents accions.

Així, coincidint amb la Setmana, els comerços associats de la Vila tornen a distribuir uns 22.000 tiquets gratuïts pel bus urbà entre els seus clients i els Castellers de Vilafranca celebren la vuitena Pedalada Verda, el dissabte 29 de setembre. Xavi Carrasco, en nom dels Verds, ha explicat que enguany s’han adherit al programa Pedala contra el canvi climàtic i a l’acabar el tomb, es farà un càlcul de les emissions de CO2 estalviades amb la Pedalada.

Quant als projectes que l’ajuntament de Vilafranca impulsa per contribuir a la mobilitat sostenible, destaca l’elaboració del Pla de Mobilitat Sostenible que el regidor de Mobilitat Josep Colomé defineix com un “POUM de la mobilitat”.

El pla farà una diagnosi de les xarxes de mobilitat actuals, posant èmfasi en les relacions entre el nucli urbà i els polígons o les escoles de la Vila, i farà propostes a uns 6 anys vista per tal d’arribar a una mobilitat sostenible. El Pla de Mobilitat Sostenible, que inclou un procés de participació ciutadana, estarà llest l’ any 2.008.

Un altre projecte anunciat per l’octubre és la posta en marxa del Biceberg, un sistema d’aparcament subterrani automàtic per a les bicicletes, que la Direcció General de Transports ha construït a l’estació d’autobusos de Vilafranca. Per utilitzar-lo caldrà demanar una targeta xip gratuïta a l’Oficina d’Atenció Ciutadana i signar un contracte.

I d’altra banda, aquest dissabte es posa en marxa una pàgina web específica sobre mobilitat sostenible, que penjarà del web municipal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: