Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ ADAP ha donat per conclosa la temporada de treball d’hivern, fins el proper Setembre

L’Associació de Discapacitats de l’Alt Penedès ha fet un balanç positiu de les activitats desenvolupades en el darrer curs, tan per l’oferta d’activitats com també per la resposta obtinguda per part de les entitats.

El seu president, Josep Ramon Rojo, i la vicepresidenta, Carme Garrido, han visitat els estudis de Ràdio Vilafranca per analitzar aquest balanç i per plantejar també els reptes de futur. L’associació es va constituir a Vilafranca ara fa dos anys, però de seguida es va eixamplar cap al conjunt de la comarca. Els seus objectius passen per la reivindicació i la sensibilització ciutadana. Aquest any han iniciat un seguit d’activitats per fer participar al conjunt de la ciutadania. Sovint les persones que pateixen alguna disminució es troben en dificultats que els impedeixen el seu desenvolupament en societat , impediments que en ocasions són per manca de planificació i en d’altres ocasions per un excés de paternalisme. Per tal de reclamar l’atenció del conjunt de la ciutadania l’Adap ha iniciat aquest any la campanya” si vols el meu lloc, queda’t el meu problema”, acompanyada de fulletons explicatius i actes paral·lels. Entre d’altres una taula rodona sobre ” Urbanisme i discapacitat”, en la que hi van participar regidors de diferents municipis de la comarca i un caporal de la Policia local de Vilafranca. De fet , com comenta la vicepresidenta de l’Adap, Carme Garrido, cal sensibilitzar especialment en temes que tenen a veure amb l’urbanisme i la via pública. En el balanç d’activitats l’Adap agraeix també la predisposició del consell Comarcal de l’Alt Penedès, especialment per la seva col·laboració per fer arribar la campanya al conjunt dels 27 municipis de la comarca. De cara al curs vinent l’objectiu és també fer diferents accions en els centres d’ensenyament del Penedès, i organitzar algunes activitats sobre l’esport en els discapacitats. També han anunciat per finals d’any un taller de dansa que impartirà una professora de Pamplona que era una ballarina professional, que va partir un accident i que continua donant classes amb cadira de rodes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: