Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Guinovart i Pau Riba a la 11a Festa de la Cruïlla

La onzena edició de la Festa de la Cruïlla porta a Vilafranca l’art de Josep Guinovart i la música de Pau Riba. La nit de divendres es va viure amb intensitat al carrer de la Palma amb la cruïlla de Llorens i Barba amb totes les activitats programades pels establiments de la zona.

Per onzè any, la bomboneria Sienna, la vinateria Inzolia, la galeria Palma XII i Maite Vives i Francesc Llosa joiers van organitzar la festa de la cruïlla, un esdeveniment que va néixer per donar vida cultural a Vilafranca a pocs dies vista de la festa major. Anna Rovira, de la Galeria Palma XII, explicava els orígens de la festa.La Festa de la Cruïlla serveix perquè els establiments participants presentin els seus productes al públic. La vinateria Inzolia feia una degustació de vi; la bomboneria Sienna oferia coca i xocolata i, a Maite Vives i Francesc Llosa joiers tenien exposada una mostra de joieria contemporània. Pel que fa a la galeria Palma XII, inauguraven l’exposició 80-07 de Josep Guinovart. L’artista va assistir a la inauguració d’aquesta mostra que ha titulat d’aquesta manera perquè acaba de fer els 80 anys i ha recollit els darrers treballs que ha elaborat recentment. Guinovart planteja a través de les seves obres una visió àmplia de la situació de la condició humana i pretén marcar l’equilibri entre continguts, entesos com a expressions de la condició humana, i forma. Aquest tema sol ser una constant en la seva trajectòria artística.

La Festa de la Cruïlla va comptar també amb la visita del músic Pau Riba i el grup de Mortimers que presentaven l’espectacle Metralletres. El músic interpretava els seus temes de sempre i es veia contínuament interromput per la resta del grup amb el resultat d’un espectacle divertit i on la improvisació i la participació del públic eren fonamentals. Pau Riba està treballant ara en un treball discogràfic i, per primera vegada, creu realment que serà el seu disc perquè les noves tecnologies permetran que la distància entre l’autor i la seva música sigui mínima.

La 11a Festa de la Cruïlla va comptar amb una alta participació de públic atrets per les ofertes culturals i gastronòmiques que se’ls oferien.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: