Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ball de Serrallonga de la Festa Major dels petits es presentava dissabte davant del Palau Baltà

Després de força dies d’assaig, i de fet de força anys d’espera per tal que el ball d’en Serrallonga tingués presència a la Festa Major, enguany hi aquest ball sortirà l’1 de setembre. Dissabte van fer la seva primera ballada davant del públic, davant del Palau Baltà i acompanyats dels membres del ball dels grans.

Per tal de fer la presentació es va fer un petit espectacle, similar al sainet però més reduït, i en que els membres del ball dels grans van apadrinar als bandolers més petits. Concretament els van fer lliurament dels seus trabucs.

Toni Santisteban, un dels responsables de coordinar els assaigs dels petits, comentava que el dia 1 els petits no faran sainet, però que es va voler fer aquesta petita representació que als nens i nenes els feia il·lusió.

 

El cap de colla dels Serrallonga, Jordi Mercader, comentava que s’ha acomplert una vella reivindicació de molta de la gent que ha passat pel ball en els darrers anys.

 

Molt va ser el públic que es va reunir davant del Palau Baltà per veure les primeres evolucions d’aquests joves bandolers, principalment mares, pares i familiars que no es van voler perdre aquesta presentació.

Tot i que els trabucs no poden dur pólvora, els balladors fan el soroll amb la boca per acompanyar les seves evolucions, la presentació si es va acabar amb una sonora traca. El punt final, com no podia ser d’altra manera, el va posar la fotografia de grup amb els membres de les dues colles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: