Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comencen la novena i els goigs a Sant Fèlix

Ahir van començar la novena i el cant dels goigs a Sant Fèlix amb el solo de Magí Sol i la Basílica plena. El primer dia de goigs va resultar, com sempre, emocionant per als vilafranquins i vilafranquines que es van reunir a la Basílica.

La imatge de Sant Fèlix presidia la Basílica de Santa Maria quan faltaven pocs minuts per tres quarts de nou del vespre. L’espai s’anava omplint cada cop més de gent de totes les edats que no es volien perdre l’inici de la novena i els goigs al sant.Mossèn Ignasi Mora va començar la celebració puntualment i després va deixar pas a la col·locació dels músics i els cantaires dels goigs mentre parlava amb els cinc administradors de la festa major 2007, a pocs dies de l’inici definitiu de la festa.Un cop els músics i els cantaires estaven col·locats s’iniciava el cant dels goigs que, ahir, comptava amb el solo de Magí Sol. Sol havia cantat el solo dels goigs durant 27 anys abans de cedir el relleu a Albert Vives primer i després, amb la instauració dels assaigs, al Joan Parellada. Magí Sol tornava ahir a cantar el solo als seus vuitanta anys.Ell mateix explicava en acabar la celebració, l’emoció que li suposava haver-lo interpretat.Sol ha cantat goigs des de fa molts anys i ha pogut veure’n l’evolució. Per a ell, els goigs són més rics des de que hi canten dones.També ha cantat en diversos indrets de la basílica des que va començar a cantar als anys 40.Després dels goigs, va sonar el toc de castells des de l’orgue de Santa Maria. Avui, a la mateixa hora, a tres quarts de nou del vespre, també tindran lloc la novena i els goigs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: