Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC de Sant Pere de Riudebitlles troba lamentable la censura de la portada de la Festa Major

El grup municipal d’Esquerra a Sant Pere de Riudebitlles, que amb 3 regidors està a l’oposició, troba inacceptable que la primera decisió del govern municipal, format per CIU i el PSC-GIR, hagi estat tan desviada del que hauria de ser una bona pràctica democràtica.

Els republicans consideren que la no publicació de la portada dissenyada per la riudebitllenca Sílvia Isach és un atac directe a la línia de flotació d’uns dels pilars bàsics de la democràcia: la llibertat d’expressió. Per això, lamenten profundament que el nou govern marqui un nivell tan baix de respecte per les decisions de la gent del poble, en aquest cas de la que forma part de les entitats.

Un dels regidors republicans, Jordi Romeu, afirma que en la portada no hi ha politització.

 

ERC ha presentat una moció on demana que es revoqui la decisió presa pel govern, encara que no ha estat inclosa dins del primer ple que es va celebrar ahir. En tot cas, Esquerra demana que si s’aprova la moció, la portada sigui publicada en la Festa Major del 2.008 i que es faci una disculpa pública tant a la guanyadora com als membres del jurat, a qui, de fet, encara no se li ha comunicat oficialment que la portada que van triar no serà publicada i que, per tant, no es tindrà en compte la seva decisió.

 

També, com a mesura de protesta, els representants de la formació independentista han anunciat que durant la Festa Major no participaran en els actes protocol·laris previstos per l’Ajuntament.

D’altra banda, les línies de treball que Esquerra vol establir per aquesta legislatura a Sant Pere passen per continuar informant a tota la població sobre allò que passa a l’Ajuntament mitjançant una publicació periòdica, el Toc, ja que consideren que ha estat i continuarà sent la mancança més important del govern actual com ho mostra l’exclusió dels representants d’Esquerra d’algunes comissions. Els republicans continuaran estant alerta sobre totes les accions de govern de l’Ajuntament per tal de que siguin clares i positives pel poble.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: