Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP comarcal respecta la decisió de Piqué d’abandonar el seu càrrec

El Partit Popular de l’Alt Penedès respecta la decisió de Piqué de presentar la seva dimissió irrevocable com a president del PPC. El president comarcal Josep Tutusaus creu que el partit tirarà endavant sense problemes perquè hi ha molta gent capacitada per afrontar les properes generals.

El president del PP català, Josep Piqué, ha presentat aquest dijous la dimissió irrevocable davant del president del PP, Mariano Rajoy. El possible detonant que ha precipitat la decisió ha estat l’aparició d’una informació en què fonts del partit interpretaven els nomenaments de l’equip electoral del PP català com una "imposició" per part de la cúpula del PP a Madrid. Aquesta setmana el secretari general del PP, Ángel Acebes, va comunicar aquests nomenaments durant una visita a Catalunya. Des del PP comarcal, el seu president Josep Tutusaus comentava que la decisió de Piqué els ha agafat per sorpres

Tutusaus, que també forma part del comitè executiu del Partit Popular de Catalunya, explicava que aquesta decisió no afectarà el partit a nivell comarcal. Tot i això, reconeix que no és un bon moment perquè les eleccions generals queden molt a prop, però es mostra esperançat perquè dins del partit hi ha molta gent capacitada per afrontar la campanya.

Tutusaus s’ha referit a Josep Piqué com a un excel·lent president del partit i ha explicat que respecta la seva decisió. També ha parlat de la vegueria Penedès, un aspecte que Piqué defensava i que l’implicava directament per ser vilanoví. Tutusaus diu que el PP continuarà defensant la vegueria Penedès amb força.

El Comitè Executiu del PP català nomenarà aquesta tarda el successor de Josep Piqué. La direcció del partit d’àmbit estatal ja hauria ofert aquest càrrec a l’actual portaveu del grup municipal a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz. Per tant, aquest es perfila com el substitut de Piqué, que plega després de sentir-se desautoritzat pels canvis introduïts des de Madrid. Un altre dels noms que sona per substituir Piqué és Daniel Sirera, portaveu del partit i designat fa poc un dels coordinadors de la campanya de les generals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: